Greater Than ingår joint venture med Moderna Försäkringar

2016-09-20

Greater Than, som utvecklar teknik för uppkopplade bilar, ingår ett joint venture med Moderna Försäkringar. Bolagen ska tillsammans introducera en bilförsäkring med Greater Thans Enerfys plattform. Med ett gemensamt fokus på digitalisering ska parterna utmana och driva försäkringsmarknaden framåt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet består av att Moderna levererar försäkringstjänsten så som risk- och skadereglering samt att Greater Than tillhandahåller den tekniska plattformen som kan bedöma risk i realtid. Båda parterna kommer gemensamt driva marknadsföring och försäljning av bilförsäkringen.

– Vi ser fram emot ett spännande samarbete med Moderna då de är ett innovativt försäkringsbolag som har gjort det möjligt för oss att tillsammans erbjuda en bilförsäkring där föraren bara betalar för hur mycket bilen används och hur de kör. Många har varit intresserade av att samarbeta med oss, men det är bara Moderna som har förstått och levt upp till kraven på en digitaliserad produkt, säger Liselott Johansson, vd på Greater Than.

Moderna Försäkringar ingår i Tryg Forsikring som har 2,8 miljoner privatkunder och 3.4000 anställda.

– Vi har erbjudit våra kunder användarbaserade försäkringar sedan 2015 och vi fortsätter nu att driva utvecklingen i branschen. Tillsammans med Greater Than kommer vi att erbjuda våra kunder en helt individanpassad försäkring genom att kunden kopplar upp sig mot
bilen, vilket kommer uppmuntra till ett säkert körande och samtidigt sänka kundernas bilförsäkringskostnader, säger Linnéa Ecorcheville, vd på Moderna Försäkringar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire