Eyeonid tappar 16 procent i premiärhandeln på NGM Nordic MTF

2016-09-20

Eyeonids aktie börjar idag den 20 september handlas på NGM Nordic MTF. Bolaget genomförde i somras en nyemission som blev övertecknad. Eyeonid emitterade 3,80 miljoner aktier till teckningskursen 2,50 kronor per aktie och tillfördes därmed 9,50 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknades till 1,00 miljoner kronor. Bolaget har därefter 420 aktieägare.

Bolaget är verksamt inom IT-säkerhet och har utvecklat en plattform för proaktiva ID-skyddstjänster. Eyeonids tjänst bevakar internet och varnar kunder när deras känsliga uppgifter så som inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer och personnummer finns tillgängliga.

Aktien började handlas på 2,50 kronor, vilket är samma nivå som teckningskursen. Aktien har därefter tappat till 2,06 kronor som lägst betalt. Klockan 10.30 var senast betalt 2,10 kronor, en nedgång på 16 procent jämfört med teckningskursen. Aktier för 1,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire