The Grove Nevada upplever oöverträffade positiva resultat från deras odling med Heliospectras LED odlingslampor

2016-06-29

Heliospectra AB (publ), världsledande inom intelligent ljusteknik för kontrollerad miljö, växtforskning och växthusodling, är glada att dela de positiva resultat som The Grove Nevada, en kund hos Heliospectra har upplevt.
The Grove Nevada har en 40.000 kvadrat-fot stor odling av medicinsk cannabis med "state- of-the-art" vertikala jordbruksmetoder och teknik . Under hösten 2015 valde de att satsa på över 600 av Heliospectra LED odlingslampor. Beslutet om investeringen gjordes baserat på avkastningen och kvalitetsresultatet på skörd, kylsystem och elektriska besparingar, samt mindre än ett år beräknad avkastning på investeringen. Dessa tre faktorer bidrar till kontinuerliga driftsbesparingar och en lönsam produktion för The Grove.

När det Las Vegas baserade företaget började utforska belysningsalternativ, gjorde dom en analys av tillgänglig belysningsteknik. The Grove jämförde avkastning från skörden och skördens kvalitet mellan olika tillverkare, och Heliospectras LX601C odlingslampa stod ut från konkurrenterna. De drivande faktorerna bakom Heliospectras fördel är oöverträffad nivå av kontroll över ljusspektrum, intensitet och varaktighet:

"Genom att välja Heliospectra LED odlingslampor, har The Grove möjlighet att konstruera ljusrecept som efterliknar soluppgången, mitt på dagen, och solnedgång. Detta tillvägagångssätt, kombinerat med en "far red push" under de sista veckorna av blomningen, innebär flera skördar per år och en mer lönsam verksamhet." säger Kevin Biernacki , Odlingsansvarig på The Grove .

The Groves första skörd gav en stam med en myrcen nivå på 10% och en annan har en imponerande 31,4% THC nivå.

Ur energieffektivitets-perspektiv betalar The Grove ungefär hälften av kostnaden för en traditionell HID orienterad odling (t.ex. Högtrycksnatrium-HPS eller Metal Halide) gör. Vidare kan valet av att använda Heliospectras LED odlingslampor härledas till den stora inverkan på investering i kylsystem som The Grove stod inför.
"Det ursprungliga kylsystemet var dimensionerat för vår anläggning för HPS belysning. Genom att använda Heliospectra LED odlingslampor, kunde vi skära kylbehovet med hälften, vilket har sparat oss över 1.4mil USD i direkta kostnader. Avkastningen från investeringen i Heliospectra\'s LED-lampor var uppenbar . " Kevin Biernacki.

Generalentreprenören, Aaron Tippets av Tippets Mechanical, gjorde sin egen jämförande-test av HPS mot LED. Hans slutsatser var att med Heliospectra, skulle endast 50 ton luftkonditionering krävas. Detta gav The Grove ytterligare en bekräftelse att installera Heliospectra LED odlingslampor är en mycket mer lönsam väg och motiverar den ursprungliga investeringen. De slutliga beräkningarna visar att avkastningen på investeringen med Heliospectras belysningsteknik är inom ett års drift.

Som krävande företagare, gjorde The Grove sin utvärdering. Heliospectra överträffade tävlingen gällande avkastning på skörden, kvalitet på grödan, kylsystem och energibesparingar, samt tidsramen för avkastning på investeringen. Dessa faktorer gav The Grove förtroendet att investera i Heliospectra och att vara deras utvalda belysnings-leverantör medan de bygger sin verksamhet. Utsikterna för expansion är lovande eftersom marknaden för medicinsk cannabis i Nevada fortsätter att expandera och deras väljare tar till valurnorna i november för att besluta om den lagliga användningen av cannabis (för rekreation) för vuxna.

Klicka på länken nedan för att se videofilmer från The Grove för att höra mer om deras resultat och varför de valde Heliospectra.

Göteborg 2016-06-29


Se fullständiga pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News