Guide

Steg för steg-instruktioner för att komma igång

 1. Börja med att använda sökfunktionen som du hittar på vänster sida för att hitta de bolag som du är intresserad av att diskutera i.

 2. Om du till exempel vill diskutera trading, så skriver du helt enkelt in “trading” och väljer den typ av kanal som passar dig. Annars söker du på de bolag du är intresserad av att diskutera med andra.

 3. Klicka på kanalnamnet, så kommer du in i ett förhandsgranskningsläge av kanalen. Om du vill gå med i aktiekanalen så klickar du på den blå knappen “GÅ MED” längst ned på sidan.

Bra funktioner att känna till på den vänstra sidan

 1. Om du har gått in på en aktie och vill favoritmarkera den för att gruppera dina kanaler så klickar du på hjärtatbredvid kanalens namn.

  Klickar du på hjärtat så kommer den byta färg till röd och sparas som en av dina Favoriter – “FAVORITER”. Dina favoriter kommer du att att se högst upp på den vänstra sidan, så här ser det ut efter att du har lagt till en kanal som en favorit.

 2. Under “Kanaler” samlas alla aktiekanaler som du har gått med i.

  Vill du gå ur en kanal så går du först in i kanalen och håller muspekaren över kanalnamnet, då dyker det upp
  en ikon med tre prickar. Klicka på den för att lämna kanalen.

Högra sidan / menyn

 1. Trycker du på den översta knappen kan du söka efter inlägg i den aktiekanal du är inne i. Du kanske till exempel har ett svagt minne av att bolaget hade ett avtal med ett annat bolag, sök då på det andra bolagets namn och se om någon har skrivit om det tidigare.
 2. Här är medlemslistan där du kan se alla användare som är med i just den aktiekanalen.
 3. Här väljer du hur du vill ta emot dina notifikationer, både på datorn och i telefonen. En notis är till exempel när en användare taggar dig specifikt och vill meddela dig något, alternativt skriver till dig i ett privat meddelande.
 4. Här kan du se om någon använt @-funktionen för ditt namn/nick. Om du heter Nils och någon startar inlägget med “@Nils”, t.ex “@Nils Jag tycker att denna aktien borde…” så kommer alla dessa “Omnämningar” där någon använt ditt namn/nick att sparas här så att du kan enkelt gå tillbaka och se vad folk tidigare skrivit till
  dig i kanalen.
 5. Här samlas alla inlägg du ”Stjärnmarkerat”. Du kan tänka dig att du bokmärker inlägget. Skriver någon något intressant som kan vara bra att spara så stjärnmarkera meddelandet!
 6. Här hittar du Stockaboos topplista. Få en enkel översikt över vilka kanaler det är mest aktivitet och diskussioner i.
 7. Här hittar du alla nyheter och pressmeddelanden bland de noterade bolagen. Vi publicerar pressmeddelanden från Cision och GlobeNewswire samt nyheter från Finwire.
 8. Här under ”IRQ” kan du direkt i plattformen skicka in frågor till bolagens marknadsavdelning och både din fråga och svaret från bolaget kommer finnas publikt för alla att läsa!
 9. ”15 frågor” syns bara när vi har en intervju på gång. Här kan du ställa dina frågor som Stockaboo tar med sig och ställer i en videointervju med bolaget vi träffar.
 10. Klicka på denna symbol för att få fram en lista med aktuella kurser i de populäraste kryptovalutorna.

Övriga funktioner som är bra att känna till

 1. Här kan du välja om du ska visas som Online, Borta, Upptagen eller Osynlig. Här hittar du också “Mitt Konto” där du kan göra olika inställningar för ditt konto såsom byta din profilbild, ändra ditt lösenord eller ändra din e-postadress. Längst ner hittar du även knappen för att logga ut.

 2. Håller du musen över någons inlägg så dyker det upp två ikoner. Den första använder du för att göra en reaktion på någons inlägg, till exempel tummen upp!

  Klickar man på ikonen med tre punkter så får man upp den här menyn med flera olika funktioner.

  Här kan du redigera och ta bort dina inlägg och också skapa en länk till inlägget. Den länken kan du sedan posta var som helst på Stockaboo. Du kan även bokmärka inlägget genom att klicka på ”Stjärnmarkera meddelande” som vi gick igenom tidigare.