Stockaboo fyller ett år!

2017-03-18

Grattis till oss!

I dag är det ett år sedan Stockaboo AB bildades! Då hade vi kommit på idéen bara några månader dessförinnan, så det har verkligen gått fort! Vad har vi då hunnit med under vårt första år? Givetvis är det väldigt mycket som våra användare inte ser, men vi har valt att plocka ut några viktiga milstolpar och händelser som vi tycker är värda att nämna.

Mobilapp

Vi lanserade vår app, både till iOS och Android i augusti och arbetet med denna fortgår givetvis kontinuerligt! De flesta av våra användare är inne på Stockaboo via mobilen, men det är en hyfsat stor andel som föredrar att sitta framför datorn och köra Stockaboo i sin webbläsare. Vi har planer på att utveckla en klient för datorer också, men det ligger längre fram i tiden.

Nyheter direkt på Stockaboo

Vi fick i oktober tillgång till Finwires nyhetstjänst Smallcap, vilket innebär att deras nyheter släpps direkt på Stockaboo, så fort de postas av Finwire. I januari fick vi också till stånd ett avtal med Cision, med samma innebörd. När det kommer en nyhet i en kanal man är med i så får man en notis i mobilen eller på datorn, så att man snabbt kan hinna läsa vad det är som händer i de bolag man följer. I vissa fall kan det handla om några sekunders skillnad mellan framgång och motgång när det kommer en kursdrivande nyhet. Våra användare kan ha hunnit både läsa nyheten och tryckt på köp eller sälj innan andra aktieägare ens har sett att de har fått ett mail!

1 000 användare

I november fick vi vår tusende användare i vår aktiechatt! Vår beta släpptes i april och den riktiga lanseringen gjorde vi i augusti. Det var givetvis roligt att se att det var ett så pass stort intresse från start. Det trillar in nya användare hela tiden, så vi närmar oss förstås nästa milstolpe. 🙂

15 frågor

FrontOffice, Abelco och The Great Wild har vi träffat och intervjuat för 15 frågor med Stockaboo. Den första intervjun livesändes via Facebook, vilket förstås var spännande, men kvalitetsmässigt lämnade den mycket att önska. Vi skaffade en 4K-kamera och höjde kvaliteten till nästa intervju och därefter har vi också införskaffat bättre ljudinspelningsutrustning. Det är bloggförfattaren som också är intervjuare och han har ingen erfarenhet av intervjuer sedan tidigare, men av kommentarer vi fått att döma verkar det som att även den utvecklingen går åt rätt håll. Vi har fortfarande en del att arbeta med och ambitionen är givetvis att intervjuerna ska bli bättre och bättre! Nu senast flög vi till och med ned till Nürnberg i Tyskland för att intervjua The Great Wild när de var och besökte den stora jaktmässan där, vilket innebar ett nytt format för oss. Det var nervöst, spännande, roligt och lärorikt!

Exklusiva erbjudanden

På tal om The Great Wild så fick våra användare ett exklusivt erbjudande om att delta i en nyemission, före alla andra. Vi har ett gott samarbete med Frontoffice, som är delägare i The Great Wild, och ett erbjudande gick ut till de av Stockaboos användare som också är aktieägare i FrontOffice. Vår förhoppning är att vi ska kunna erbjuda liknande erbjudanden i framtiden!

Andra intervjuer

Vi provade också på en intervju i textformat, inte med ett bolag, utan med en profil. StarbreezeMannen, som är stor på Twitter, ställde upp på en intervju, som blev väldigt uppskattad av hans följare. Den typen av intervjuer kan absolut vara värda att fundera vidare på!

200 följare på Twitter

Okej, 200 följare på Twitter är kanske inte något man skriver in i historieböckerna eller släpper ett pressmeddelande om, men det är en början! Finwire tweetade häromdagen om att de för tre år sedan fick sin sexhundrade följare. I dag har de ungefär 12 500 följare. Där har vi något att sikta på! 😉

Vad önskas och vad kommer härnäst?

Gå gärna in på vår kanal för feedback och ge oss tips, idéer, kritik och förslag på funktioner ni skulle vilja se på Stockaboo!

Inom kort kommer vi att starta upp en välgörenhetstävling för våra användare. Det är dags att visa vem som är bäst på att få pengar att växa! Vi sätter in en slant på ett konto hos Nordnet, som är bussiga och bjuder oss på courtaget, och en del av avkastningen kommer att skänkas till välgörenhet. De användare i vår aktiechatt som visar sig vara vassast på att få avkastning bestämmer vilka aktier vi ska köpa. Vi tror att det här kommer att bli riktigt roligt och det är ju inte heller fel att kunna skänka pengar till välgörande ändamål. Mer detaljer om detta i nästa bloggpost, som kan komma tidigare än ni tror!