Omnivalor – reportage från lanseringseventet

2018-10-25

Omnivalor – lanseringsevent

Efter fem år av planering och utveckling har Omnivalor kommit till skott och lanserat sin marknadsplats för begagnade exklusiva klockor. Stockaboo var inbjudna på lanseringsfesten, som ägde rum i anslutning till Omnivalors kontor på Birger Jarlsgatan 2. Eventet hölls ihop med ett konstvernissage och var välbesökt.

En säker och prisvärd handelsplats för begagnade lyxklockor

Vi fick en pratstund med Omnivalors VD Erik Sjöberg, säkerligen känd för er som har varit engagerade i Starbreeze en längre stund, där han berättar om tanken med Omnivalor och vad som gör bolaget unikt.

Konkurrenterna består av stora handelsplatser för begagnade varor – som exempelvis Blocket – och av de traditionella auktionshusen. Att sälja en klocka för tiotusentals kronor via Blocket innebär en risk i form av att bli lurad eller till och med rånad. Som köpare riskerar du också att bli lurad eller rånad. Det är svårt att veta om den Rolex du tänkt köpa verkligen är äkta. Fördelen med Blocket är det låga priset för att annonsera sina varor.

I den andra änden har vi traditionella auktionshus, där man som köpare kan känna sig trygg, då risken för att råka köpa en klocka som inte är äkta är försumbar. Risken att bli lurad finns i stort sett inte, varken för säljare eller köpare. (Om det inte är Kronofogden som står för auktionen) Nackdelen är att det är väldigt dyrt att sälja sin klocka på det viset, vilket innebär mindre pengar i fickan för säljaren och ett högre pris för köparen. Kommissionsavgifter på en tredjedel av försäljningspriset är inte ovanliga.

Omnivalors affärsidé är att erbjuda samma trygghet och säkerhet som auktionshusen, men till ett betydligt lägre pris. Som säljare lämnar jag ifrån mig min klocka först när det finns en köpare. Som köpare vet jag att klockan jag är spekulant på är äkta. Omnivalor har avtal med exempelvis Nymans Ur och Krons, som validerar äktheten på varje klocka som läggs upp till salu på marknadsplatsen. Just nu är det gratis att sälja klockor via Omnivalor och sedan kommer det att kosta 10 % av försäljningspriset. Omnivalors hemsida hittar ni här.

Pågående emission

Omnivalor är i färd med att stänga en pågående emissionsrunda. Det finns fortfarande möjlighet att deltaga, om man är snabb! Ni har säkert sett bannern i chatten och på vår hemsida. Klicka på den för mer information om hur du går till väga, ifall du är intresserad av att investera i Omnivalor. Omnivalors VD Erik Sjöberg finns också i Omnivalors kanal hos oss, för att svara på frågor.

Intervju med Omnivalors VD

På grund av tekniska problem har vi inte kunnat publicera vår intervju med Omnivalors VD Erik Sjöberg ännu. Ni kommer inom kort att kunna se den här, där ni även kan se våra tidigare reportage från VR Park Dubai och Enterspace och också våra intervjuer med Starbreeze, FrontOffice och andra bolag! En notis går givetvis ut så fort intervjun med Erik Sjöberg är publicerad!