Ny VD, utökat samarbete med FrontOffice och full fart framåt!

2017-08-22

Sverige börjar vakna efter semestern

Då var semestern över för de flesta och Sverige kan börja leva igen. Vi har, som väntat, haft lägre aktivitet än vanligt på Stockaboo under sommaren. Nu börjar vardagen gå tillbaka till det vanliga för de flesta av oss och vi kommer att jobba stenhårt för att få Stockaboo att växa! Vår högsta prioritet är att öka användarantalet, då det är den enskilt största faktorn för huruvida Stockaboo kommer att bli den plats dit man i första hand vänder sig för att diskutera och söka information om aktier och finans. Det är ett ambitiöst mål, men vi har några tankar om hur vi ska kunna nå dit. Det är inget vi delar med oss av i dagsläget, men förhoppningsvis kommer ni att få se dem in action inom en inte allt för avlägsen framtid! En liten hint om en kommande funktion kan vi väl i och för sig bjuda på. Utan att säga mer så är det något vi håller på och utvecklar som är tänkt att underlätta för kommunikation mellan aktiebolag och aktieägare.

Högre tempo

Författaren av de flesta texter vi har och även av detta inlägg, har arbetat som lärare fram till i år. Jag (Christopher) har sagt upp mig från mitt lärarjobb för att satsa heltid på Stockaboo. Förutom textförfattande är det också jag som genomför våra 15 frågor-intervjuer. Det är inte helt lätt att kombinera heltidsarbete med detta, så jag har valt att ta en chansning och satsa. Det finns nog få saker som är så motiverande som det faktum att man inte får någon månatlig löneutbetalning längre! Jag kommer också att ta över VD-rollen från Mathias, som fortfarande har ett heltidsarbete vid sidan av jobbet med Stockaboo.

Johan har jobbat på Ericsson tidigare och har fått ett erbjudande om arbetsbefrielse, som han har accepterat. Han har alltså också betydligt mer tid över för Stockaboo nu. Johan är den som tillsammans med Mathias står för den kodning som krävs. Sådant som vanligt folk inte förstår ett dugg av och sådant som är väldigt tidskrävande! Poleringen av ytan står David för. Det är han som jobbar med webbutvecklingen och ser till att hemsidan och chatten ser ut som de ska. Hälften av oss som jobbar med Stockaboo gör det alltså mer eller mindre som enda sysselsättning från och med nu!

FrontOffice

Redan förra sommaren fick vi en förfrågan från FrontOffice om att de vill köpa en del av Stockaboo. Vi diskuterade det grundligt och såg en mängd fördelar, men valde ändå att tacka nej. Vi tyckte att det var för tidigt. Nu när Jimmie har flyttat till Göteborg och bestämt sig för att fokusera på andra saker så blev 20 % av Stockaboo tillgängligt, så vi hörde av oss till FrontOffice ånyo och de nappade direkt och ville köpa Jimmies andel. Jimmie kommer att vara moderator på Stockaboo från och med nu, men alltså inte vara delägare eller arbeta med Stockaboo utöver detta.

Att FrontOffice har gått in som ägare ger oss nya möjligheter! De känns som en naturlig partner och delägare med tanke på de samarbeten vi redan haft, som har uppskattats av både oss, dem och framförallt av våra användare. De har ett utbrett kontaktnät med personer och företag som vi kan anordna 15 frågor-intervjuer med och vi ser också många andra fördelar, som vi inte är redo att informera om ännu.