Lansering av aktiechatten Stockaboo!

2016-04-16

Välkomna till Stockaboo!

I dag startar vi en helt ny tjänst, en aktiechatt vid namn Stockaboo! Redan i slutet av förra året började tankarna på en liknande tjänst att gro. Handeln med aktier sker i realtid, vilket inte diskussionerna runt dem gör. Varför är det så? Vi tycker att det är självklart att även diskussionerna kring handeln ska ske i realtid!

Förra året startade David en chatt med Starbreeze som första aktie, där han hoppades kunna få med sig några likasinnade. Det fick han minst sagt, vi skulle till och med vilja hävda att det blev en succé! Några till kanaler startades och fler och fler användare anslöt sig, för att de uppskattar att kunna diskutera sina bolag – i realtid – i chattformat.

Under de senaste månaderna har vi arbetat intensivt och i dag kan vi, inte utan en viss stolthet, presentera en beta av vår tjänst:

stockaboo logo

En aktiechatt för allt från nybörjare till proffs

Stockaboo är tänkt att vara en plats där man kan hålla diskussioner i en trevlig, men ändå lärorik, miljö där fokus för användarna ligger på just aktiemarknaden.

Från och med idag går det att – i realtid – diskutera alla aktier på OMX Sverige, Aktietorget och även några alternativa listor. I dagsläget finns det alltså enskilda kanaler för över 700 aktier! Fler marknader, från andra länder, kommer att läggas till successivt.

Allt är inte på långa vägar på plats ännu, men vi jobbar för att hela tiden lägga till nya funktioner anpassade för just diskussioner kring finansmarknaden. Vi tar tacksamt emot förslag på förbättringar till feedback@stockaboo.com. Vi vill helt enkelt skapa en så bra upplevelse som möjligt för alla medlemmar!

Utvecklingen av tjänsten kommer som sagt att pågå kontinuerligt. För att kunna finansiera arbetet med detta kommer vi på sikt att använda oss av annonsering. En ambition är att även erbjuda olika typer av spännande premiumtjänster. Mer om detta senare.

Som alla seriösa bolag med planer på världsherravälde måste även vi ha en maskot.
Låt oss presentera Malte, vår företagshund!

Vi hoppas att ni alla kommer att få en väldigt trevlig och lärorik upplevelse och vi är glada att ni vill följa med oss på denna spännande resa!

Varmt välkomna önskar

Team Stockaboo
Mathias, David, Johan och Christopher