Appar, sociala medier, Finwirenyheter samt intervjuer i 4K!

2016-10-26

Mycket har hänt med vår aktiechatt

Det har hänt mycket för oss på Stockaboo sedan vi startade! Något flera användare direkt efterfrågade var en app till telefonen. Jaha, sade vi, det var kanske inte helt oväntat. Så, vi fixade en app, ifall nu någon skulle ha missat det. Eller ja, två till och med, så oavsett om du är en Apple-fanboy eller hängiven Android-anhängare så är det bara att söka på Stockaboo i Appstore eller Google Play, ladda hem, logga in, diskutera och förhoppningsvis påbörja resan mot att bli klokare och rikare!

I samband med att vi gick live med vår aktiechatt på riktigt i augusti, så drog vi igång marknadsföringen. Det är givetvis inget tvång på något vis, men vi blir inte jätteledsna ifall ni skulle råka trilla in på vår Facebooksida och komma åt “Gilla” eller “Dela” eller så. *blink blink* När vi ändå pratar sociala medier kan ni väl vara gulliga och testa ifall nedanstående länk fungerar. För enkelhetens skull kan ni klicka på “Följ”, bara för att vi ska se att länken fungerar som den ska. *blink blink igen* twitter.com/stockaboo. Det senaste tillskottet är ett konto på Instagram, som vi kommer fylla på med mer material allt eftersom. Fler följare skulle tveklöst motivera oss till detta. *Ja, jag blinkar ännu en gång…* En “sociala medier-knapp” har vi också tagit fram, så bli inte förvånade när det börjar se ut såhär på olika företags hemsidor i framtiden:

15 frågor

På 15 frågor-fronten kommer det att hända en hel del inom den närmsta tiden. Vår första intervju med VD:n i FrontOffice Johan Lund, livestreamades med en iPhone 6 via Facebook, vilket gav resultatet att det ser ut som att den är filmad med en potatis. Innehållet är dock väldigt bra! Intervjun därefter, återigen med FrontOffice, filmades med samma iPhone 6 och redigerades i efterhand, vilket gav oss HD-kvalitet. Vi nöjer oss dock inte med det. Vi har nu införskaffat en riktig videokamera och belysning á la softbox. Med andra ord så är det 4K och ännu bättre kvalitet som gäller hädanefter!

I den senaste intervjun med Johan Lund avslutade han med att nämna att vi kommer att samarbeta mer i framtiden. Det ska vi exempelvis göra vid listningar av bolag som FrontOffice är involverade i. Med andra ord kan ni förbereda er på ett flertal intressanta intervjuer, där ni, våra kära användare, är de som ställer frågorna! Vi har givetvis också kontakt med andra bolag, som inte har någon koppling till FrontOffice.

Strategiskt samarbete med Finwire

Ett avtal med Finwire har tecknats, där vi får tillgång till deras tjänst Smallcap. Det innebär att deras nyheter som berör mindre bolag postas direkt i respektive bolags diskussionsrum på vår aktiechatt, så fort Finwire släpper dem! Vi ser fram emot mer samarbete med Finwire, det är onekligen riktigt vassa personer som jobbar där!

Aktieskola

Vi är fortfarande i uppstartsfasen, även om vi nu har gått live på riktigt. Ett projekt vi har på gång är att starta upp en aktieskola. Tanken är att våra användare där ska kunna lära sig mer om aktier och annat finansrelaterat. Vårt mål är att hela tiden utveckla Stockaboo i den riktning våra användare önskar. Vi tar tacksamt emot feedback, antingen via mail till feedback@stockaboo.com eller ännu smidigare, direkt i vår kanal för feedback.

Vi ser fram emot en spännande resa ihop med er och både hoppas och tror att ni kommer trivas i vår aktiechatt!

Team Stockaboo
Mathias, David, Johan och Christopher