15 frågor-intervjuer, tävling, IR och lite podd

2017-09-10

15 frågor

Om bara några dagar släpps vår nya 15 frågor med The Great Wild. De är mitt uppe i en emission inför en kommande notering. Vi har träffat och intervjuat dem en gång tidigare, på jaktmässan i Nürnberg. Om ni har missat den intervjun så finns den på stockaboo.com/intervjuer ihop med de andra intervjuerna. Jakten på nya intervjuer är i full gång i och med att hösten är här och vi har i skrivande stund två eller tre till i närtid. Vår förhoppning är att vi ska kunna få till många fler intervjuer framöver. Än så länge är vi små, men vi har planer för hur vi ska växa. Ju större vi blir, desto lättare kommer det bli att få till stånd nya intervjuer, vilket i sin tur leder till att vi får ännu fler medlemmar. Snöbollen ska sättas i rullning!

Tävling

Ett sätt att få in fler medlemmar är att anordna tävlingar. På Facebook rullar i detta nu en tävling från Stockaboo där man kan vinna 30 000 aktier i Abelco! Det enda man behöver göra är att bli (eller redan vara) medlem på Stockaboo, gilla vår Facebooksida och dela vårt inlägg. Av alla som gör det kommer fem stycken att få chansen att vinna, genom att skriva en motivering till varför just de ska vinna. Abelco är för övrigt på gång att bli intervjuade inom kort. Mer info och chans att få ställa frågor till deras nya VD Henrik Sundewall kommer snart i Abelcos kanal på Stockaboo!

IR-avdelningen hos noterade företag

IR-avdelningen hos noterade företag får mängder av frågor de ofta inte kan svara på. De får också väldigt ofta samma fråga flera gånger från olika personer. Vi har en lösning på detta genom en ny funktion som släpps om några dagar! En till knapp i högermarginalen dyker snart upp. Där kan man ställa sina frågor till IR-avdelningen i respektive bolags kanal och när bolaget svarar kommer svaret automatiskt att postas. Det gör att det kommer byggas upp en bank med frågor och svar för varje bolag på Stockaboo. Innan man skickar iväg en fråga till IR-avdelningen kan man se om någon annan redan har gjort det. De svar vi får tillbaka når också många fler personer än om varje individ får ett personligt svar. Fiffigt va?!

Businesspodden

Håll utkik efter nästa avsnitt av Businesspodden. Det är mycket möjligt att en viss aktiechatt har en pitch med där och är en av tre som tävlar om att bli Veckans Business. Eftersom vi har världens snällaste och bästa användare på Stockaboo så kommer vi förstås att få massor av röster! Ni går in på deras sida och klickar helt enkelt på rösta för att komma till omröstningen. Röstningen är öppen måndag till fredag.