15 frågor, fler PM i chatten, erbjudande om att vara garant och desktopklienter

2017-11-23

15 frågor med FrontOffice

Nu var det ett tag sedan vi intervjuade FrontOffice, så vi tyckte att det var dags igen! De ska genomföra en emission där de ska ta in 10 miljoner kronor, med möjlighet till totalt 18 miljoner kronor vid överteckning. Fortsätt att läsa för att se hur du kan bli garant i emissionen! Har ni frågor om emissionen eller om något annat gällande FrontOffice? In i deras kanal och ställ dem senast måndag 27 november! Tidigare intervjuer finns att beskåda via länken: stockaboo.com/intervjuer

PM från GlobeNewswire

Vi har glädjande nyheter! Genom avtal med Nasdaq får vi nu de PM som släpps från GlobeNewswire direkt ut i de kanaler som berörs. Det är lite finputsning kvar hos IT-avdelningen bara, så kommer de att börja postas i respektive kanal. Utöver detta har vi också sedan tidigare PM från Cision, nyheter från Finwire Smallcap och videoklipp från Nyhetsbyrån Direkt.

Exklusivt erbjudande om att vara garant!

Stockaboo kommer med ett unikt erbjudande till sina användare att få möjlighet att vara garanter för FrontOffices kommande emission!* Som privatperson med ett intresse för investeringar, men utan rätt kontakter, är det väldigt svårt att få bli garant, vilket vi nu ändrar på! Vi har åtagit oss att samla in garantåtaganden till ett värde av 2 miljoner kr.

Varför använder företag sig av garanter? Ett företag använder sig av garanter för att vara säkra på att de får in de pengar de vill ha in i en emission. Det ökar också chansen för att andra investerare ska gå in med pengar, eftersom de ser att det finns ett intresse för emissionen. Hur fungerar det i praktiken då? Ett exempel:

FrontOffice vill ta in 10 miljoner kr och har tio personer som garanterar 1 miljon kronor var. Om det osannolika skulle ske och ingen person över huvud taget vill delta i emissionen så måste dessa tio köpa aktier för 1 miljon kronor var. Om emissionen däremot blir fulltecknad, så måste de inte köpa några aktier alls. Om emissionen blir tecknad till 7 miljoner kronor så måste garanterna täcka upp för de 3 miljoner som saknas och då gå in med 300 000 kr var. Den summa som inte blir tecknad delas procentuellt mellan garanterna, så de som har garanterat en större summa behöver också köpa aktier till en större summa.

Varför ska jag vara garant?

Ersättningen man får som garant är 10 % kontant på garanterat kapital, med möjlighet att få ersättningen i form av aktier till motsvarande värde i stället. Om jag garanterar 250 000 kr så får jag 25 000 kr in på mitt konto efter emissionen. Detta oavsett om jag måste teckna 0 eller 100 % av det jag garanterat. Risken ligger alltså i att det är ett dåligt intresse för emissionen och att man då tvingas köpa aktier för en del av det garanterade beloppet. Om emissionen inte blir fulltecknad så erlägger man betalning några dagar efter att emissionen har stängt. Man måste alltså inte ha den garanterade summan ligga på ett konto före det datumet, utan kan exempelvis garantera 100 000 kr även om de pengarna är uppbundna i aktier och fonder. Först när emissionen har stängt behöver man sälja dessa, om det är så att man måste köpa aktier.

Den minsta summa man får garantera är 50 000 kr. I händelse av stort intresse av att vara garant, så gäller att de som anmäler sig först har förtur. FrontOffice har full bestämmanderätt gällande vilka som får vara garanter och kan neka personer eller begränsa summan de vill garantera.

För att försäkra oss om att det bara är seriösa individer som anmäler sig som garanter förbehåller vi oss rätten att ta kreditupplysning på de som anmäler sig. Man tillåts inte garantera 500 000 kr i hopp om att få 50 000 kr kontant om det inte är så att man faktiskt har medel för att köpa aktier, i händelse av att emissionen inte blir fulltecknad. Om det är så att man inte kan leva upp till sitt åtagande, så kan man bli ersättningsskyldig till FrontOffice. För information om FrontOffice hänvisas till deras kanal på Stockaboo, där många kunniga investerare håller hus. Om man är intresserad av att vara garant eller vill veta mer, så hänvisas till kanalen som heter ”Frontoffice_Garanter”. Sista anmälningsdag är tisdag 28 november.

Desktopklienter

Våra appar till iOS och Android har funnits länge nu, men ni datoranvändare har varit hänvisade till webbläsaren. Det behöver ni inte vara länge till! Inom kort släpper vi nämligen desktopklienter till både macOS och Windows! Vi meddelar er så fort de går att ladda ned!

*Erbjudandet om att få vara garant gäller under förutsättning att emissionen blir av, vilket det tas beslut om på FrontOffices extrastämma den 29 november 2017.